West Riding Blog

Innovation in Coating Formulation

Innovation in coating formulation:  Accelerated development and novel functionality

This is a new initiative for West Riding OCCA and the Centre for Process Innovation (CPI) to jointly host an event to promote the benefits of both organisations. CPI will provide facilities and speakers demonstrating the equipment and funding opportunities available to companies in the surface coatings industry. They have a number of funding allocations to support Small Medium Enterprises (SMEs) in the NE Region, as well as National and International Support.

CPI’s National Formulation Centre is based at Sedgefield in County Durham, located alongside CPI’s Printable Electronics and Graphene Application Centres and enables CPI to provide a joined up approach to the development of next generation formulated products and their applications across markets such as surface coatings, healthcare, pharmaceuticals, home and personal care, industrial products, oil and gas as well as food and drink.

By working with a wide range of market sectors, knowledge partners and the UK’s most innovative technology companies, we are helping to meet key challenges for the formulating industries and drive cross-sector innovation and value chain synergies.

Registration is essential as this is expected to be a popular event

Date:

14th March 2017

Venue:

The Neville Hamilin Building, NETPark, Sedgefield, Co Durham, TS21 3FG

Programme:

Arrival, registration, networking 10.00 – 10:30

Talk 1: Introduction to CPI, Formulations and the NFC (30 mins) 10:30 – 11.00 Darren Ragheb Detail

Talk 2: High throughput screening applications in coatings (30 mins) 11.00 – 11:30 Dr Lynn Donlon Detail

Talk 3: Funding for Innovation: Opportunities and Requirements (30 mins) 11:30 – 12.00 Sandy Gunn Detail

Talk 4: R&D Tax Credits (30 mins) 14.00- 14:30 Alister Brown & Dr Bernadette Johnson, Addere Valorem Ltd Detail

Talk 5: Graphene in Coatings (30 mins) 13:30- 14.00 Dr Steve Devine Detail

Talk 6: Industry talk TBC (30 mins) 13.00 – 13:30 (Tony Jackson/John Carroll)

Lab tours, networking etc. 14:30 – 16:00

Tours of the National Formulation Centre and Graphene Application Centre laboratories will be offered to all visitors. These will be in groups of 5-10 to allow maximum time for interactions and discussion with the tour leaders.

REGISTER

More information on NE SME Funding opportunities

cpilogoweb                                                                             logoerdf_col_portrait

Tag Cloud

%d bloggers like this: